top of page
FŐOLDAL

PRÉMIUM FAANYAG + STABIL BEVÉTEL + ÉLTETŐ OXIGÉN = COTEVISA2

INFRATRAINER SUCCES

EGYRE NÖVEKVŐ

PIACI IGÉNY

 

Az emberiség által egyik legrégebb óta használt, legsokoldalúbb alapanyag a fa. Ez az alapanyag meghatározó alkotóeleme  bútoriparnak, az építőiparnak és a papíriparnak egyaránt. Nem is beszélve a megújuló energiaforrásként is betöltött szerepéről. Az elmúlt évtizedek növekvő kitermelési és feldolgozási mutatói alapján nem meglepő, hogy  piaci értéke folyamatosan nő. Aki stabil területen kíván üzletet építeni, annak mindenképp számításba venni a faipart! A kérdés az, hogy hol, milyen fát lehet és érdemes termelni?!

A SPECIÁLIS NEMESÍTÉSŰ IPARI FA

 

A folyamatosan növekvő piaci igények kielégítése céljából a spanyol Cotevisa kutatóintézet 27 év alatt kinemesített egy speciális ipari célú fafajtát. A világ minden szegletéből származó fafajták közül a kínai császárfát (paulownia) találták a legmegfelelőbbnek arra, hogy egy tervezett nemesítési folyamat végén egy rendkívül gyorsan növekedő (5 év alatt vágásérett), európai klimatikus viszonyokhoz alkalmazkodó, prémium minőségű faanyagot adó, hibrid (nem invazív) fafajtát hozzanak létre. Így született meg a COTEVISA2.

KISZÁMÍTHATÓ, STABIL ÜZLET

 

Termeljen hektáronként 12 - 33 millió Ft  nyereséget vágásfordulónként! Mi kell ehhez?!

Adott a folyamatosan növekvő, stabil piac. Adott egy speciális ipari növény, rendkívül gyors növekedéssel (ültetést követően akár az 5. évben kitermelhető és tőről további 4 ciklusban újranő). Egyszerűen gondozható, "szinte" minden talajtípuson jól teljesít. És adott a teljes szakszerű kinevelési útmutató, a komplett szakmai támogatás részünkről, mellyel együttműködő fatermelő ültetvényes partnereinket támogatjuk.

TÖBB MINT EGYSZERŰ CSÁSZÁRFA

RÖVIDEN A COTEVISA2-RŐL

 

A Paulownia Cotevisa2 kínai császárfa ősökkel rendelkező fajhibrid, mely rendkívül nagy növekedési mutatókkal bír. A -33 C. + 55 C. fokot is elviselő, gyorsan növő keményfafajtánk az ültetés utáni negyedik, ötödik évben vágható először. Addigra 12-15 méter magasságot, és 30-35 cm törzsátmérőt is elérheti. 7 éves korára 50-55 cm-es törzzsel lehet kalkulálni. Vágás után nem kell újra telepíteni, a kifejlett gyökérzetről újra hajt és újra kitermelhetővé válik.

 

Fertőzésekre kevésbé érzékeny, kártevő rovarok által elkerült, önregeneráló, kiemelkedő minőségű fajta. Steril, csak mesterségesen szaporítható, így az őshonos fajtákra nem jelent veszélyt. Jól alkalmazkodik, a különféle talajtípusokhoz. Megfelelő technológiával, gyenge talajon is jól teljesíthet.

 

  • Keményfa szerkezetű és könnyűfa súlyú

  • 5-7 éves vágásfordulókkal rendelkezik

  • Európai klimatikus viszonyokat jól tűrő

  • Prémium faanyagot biztósító, hibrid fafajta

KIHÍVÁS-MEGOLDÁS-ÜZLET
PROFITÁLJON ÖN IS A COTEVISA2-VEL!
Paulownia Planet Cotevisa 2 kínai császárfa
Paulownia Planet Cotevisa 2 kínai császárfa

COTEVISA2

 

A Cotevisa2 hibridet egy spanyol kutató laboratórium nemesítette ki. A közösségi növényfajta-oltalmi szám (cpvo): 31620. szabadalmi szám: 2007/1679) Európai licencet 2009-ben kapott, egy német kutató intézet kontroll vizsgálatával. Szabad forgalomba 2012-től került Európában.

 

A fűrészáru jelenlegi piaci ára 600-1200 Euro/ m3. Az alacsony fajsúly mellett, keményfa tulajdonságokkal rendelkezik. Fűrészáruként bútor, lambéria, hangszer, sportszer, fa épületelemek váza stb. készülhet belőle. A nyesedék és ágazat pellet, rétegelt- lemezgyártáshoz használható. Felhasználható biomassza, vagy papír alapanyagként is. Az értékesített csemetékre éledési garanciát vállalunk.

A fent leírtak, a kutató intézetek, laboratóriumok által kibocsátott dokumentációk, szakértői publikációk alapján készültek és az eredeti certifikációk cégünknél megtekinthetőek.

PIACI TRENDEK & POZITÍV ELŐJELEK

 

 

A faalapanyagok piaci értéke 1957 óta közel megtízszereződött és az emelkedés trendje az elmúlt években drasztikusan megnőtt. Ezt egyrészt  a folyamatosan növekvő piaci igény, másrészről a termelési területek csökkenése magyarázza.

Az európai faipar túlnyomó részt dél-amerikai, közép-afrikai és dél-ázsiai exportra támaszkodik. Sajnos ezen export-szállítmányok tetemes része illegális fakitermelésekből származik. Az EU-ban igény van az európai fatermelésre, hogy fajlagosan csökkenthesse a költségeit, a szállításból származó környezetterhelést és növelhesse az EU-n belüli erdőterületek CO2 megkötő képességét.

Az őshonos fák sok esetben csak részben alkalmasak erre a hosszú növekedési idejük és a speciálisabb talajigényük miatt.

 

Mindezek együttesen ideális állapotot teremtenek a COTEVISA2 gazdaságos magyarországi termelése számára. 

Paulownia Planet Cotevisa 2 kínai császárfa
Paulownia Planet Cotevisa 2 kínai császárfa
Paulownia Planet Cotevisa 2 kínai császárfa
ipari császárfa cotevisa 2 táblásított a

TERMELJEN KOMOLY PROFITOT, TERMELJEN COTEVISA2-T!

 

Fűrészáru előállítását célzó telepítés esetén az egy hektárra telepíthető facsemeték száma: 425 db (5*5 méteres térközbe ültetve). 7-8 éves ültetvény esetén:

Példa:
Telepítendő terület nagysága: 1 hektár
Facsemeték száma: 425 darab

Várható faanyag mennyiség:
Fűrészáru: 170 m3
Nyesedék: 150 m3

 

1. ALACSONY FELDOLGOZOTTSÁGÚ FŰRÉSZÁRU ESETÉN:
Egy m3 alacsony feldolgozottságú fűrészáru piaci értéke: 85. 000Ft

Ezen fűrészáru (csak a fűrészáru) értékesítése esetén: 14.450.000 Ft bevétel keletkezik.


Előre kalkulált telepítési, és kinevelési költség:  3.000.000 Ft.
Várható egyéb ráfordítás a fűrészáru elkészítéséig : 1 000 000 Ft.
Költségek (befektetés) összesen:  4.000.000 Ft 
Tervezett bevétel 14.450.000 Ft, tervezett befektetés 4.000.000 Ft.

Tehát 10.450.000 Ft/ha haszon keletkezik 7 év alatt*

 

2. TÁBLÁSÍTOTT FŰRÉSZÁRU ESETÉN:

Hasznos fűrészáru mennyisége 0,35-0,36 m3 faanyag/ rönk. 

( Párhuzamvágáskor plusz veszteség keletkezik. )

Hektárra kivetítve: 0,35 x 420 = 147 m3 feldolgozott faanyag

Egy m3 táblásított fűrészáru piaci értéke: 240. 000Ft

Ezen fűrészáru (csak a fűrészáru) értékesítése esetén: 147 x 240 000 =

35 280 000 Ft/ ha

Tehát  nagyságrendileg 30.000.000 Ft/ha haszon keletkezik 7 év alatt*

* Példa számításunk nem minősül hivatalos ajánlattételnek. A lehetséges költségek és a bevételek nagysága függ az adott talaj típusától, az ültetvény földrajzi elhelyezkedésétől és a művelési tervtől való eltéréstől is . Az Ön számára releváns ajánlat elkészítéséhez vegye fel munkatársainkkal a kapcsolatot!

FELKELTETTÜK AZ ÉRDEKLŐDÉSÉT? KÉRJEN SZEMÉLYES TÁJÉKOZTATÓT!

 

Elképzelhetőnek tartja, hogy Ön is profitot termeljen ezzel a módszerrel?! Kérjen személyre szabott tájékoztatót és lásson bele ültetvényeink működésébe!

 

WEBSHOP
Business
Cotevis2
NEMCSAK ÉRTÉKES FACSEMETÉKET KÍNÁLUNK
LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK!

Paulownia Planet

A zöld üzlet

 

Cégünk Paulownia Cotevisa2 (kínai császárfa) hibrid magyarországi forgalmazójának hivatalos partnere. 

Ha hiteles információkra kíváncsi vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlapon és munkatársaink egyeztetnek Önnel!

Hivatalos disztribútor:

Kiss Gyula István

+36 20 277 93 88

Következő Lépés - Megye Értékei Program

Központi kapcsolatfelvétel
Paulownia Planet Cotevisa 2 kínai császárfa
Kapcsolatfelvétel

Üzenetét sikeresen elküldtük!

bottom of page