Facebook - Paulownia Planet

Youtube - Paulownia Planet

  • Facebook Clean
  • White YouTube Icon

Ekkorát nő 1 év alatt a speciális kínai császárfa hibrid - a Cotevisa 2

June 20, 2017

A Cotevisa 2 speciális kínai császárfa hibrid művelési tervében fontos szerep jut az ültetést követő első tavasznak. Ugyanis ekkor történik a technikai visszavágásnak hívott művelet. 

 

Az elmúlt évben ültetett, szépen növekedésnek indult császárfa csemetéket az ültetést követő első tavasszal 3-5 centiméter magasságban visszavágjuk (akkor is ha addigra 3-4 méteres magasságra nőtt). Ennek az eljárásnak az a célja, hogy az ipari célú csemete gyökérzónája még intenzívebben megerősödhessen.

 

A visszavágást követően a facsemeték akár több száron is gyors újraindulnak. A hajtásválogatáskor, a legerősebb hajtást meghagyva elindul a befektetés megtérülése szempontjából legmeghatározóbb növekedés. Ebben időszakban alakul ki az a 6-7 méteres csomómentes törzs, ami a későbbiekben az 1. osztályú vagy osztályon felüli  fűrészárut adja.

 

Így néz ki az általunk kínált Cotevisa 2 császárfa csemete 1,5 hónappal az idei visszavágása után. Alul pedig 1 évvel a visszavágás után!

 

 

 

És így néz ki az általunk kínált Cotevisa 2 császárfa csemete 1 évvel a visszavágása után (viszonyításképp középen egy nem törpenövésű ember).

 

 

 

Így talán már könnyebben elképzelhető az,  hogy miként termelhet 5 év alatt hektáronként közel 12.000.000 Ft nyereséget Cotevisa 2 ültetvénnyel.

 

Ha ezek után Ön sem hagyná szívesen parlagon területét vásároljon származási igazolással és éledési garanciával rendelkező Cotevisa 2 kínai császárfa csemetét a kizárólagos importőrtől!

 

Kérjen személyes tájékoztatást vagy ajánlatot itt!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Kiemelt hírek

A 3 + 1 legfontosabb feladat, ha császárfa ültetésben gondolkodik - 3. rész

February 1, 2019

1/6
Please reload

Hírek
Please reload

Archívum