top of page
FŐOLDAL
4-SZEREZZE MEG BEFEKTETETT TŐKÉJÉT 5 ÉV ALATT 
A COTEVISA2-VEL!
Paulownia Planet Cotevisa 2 kínai császárfa csemete
Paulownia Planet Cotevisa 2 kínai császárfa csemete

COTEVISA2

 

A Cotevisa2 hibridet egy spanyol kutató laboratórium nemesítette ki. A közösségi növényfajta-oltalmi szám (cpvo): 31620. szabadalmi szám: 2007/1679) Európai licencet 2009-ben kapott, egy német kutató intézet kontroll vizsgálatával. Szabad forgalomba 2012-től került Európában.

 

A fűrészáru jelenlegi piaci ára 600-1200 Euro/ m3. Az alacsony fajsúly mellett, keményfa tulajdonságokkal rendelkezik. Fűrészáruként bútor, lambéria, hangszer, sportszer, fa épületelemek váza stb. készülhet belőle. A nyesedék és ágazat pellet, rétegelt- lemezgyártáshoz használható. Felhasználható biomassza, vagy papír alapanyagként is. Az értékesített csemetékre éledési garanciát vállalunk.

A fent leírtak, a kutató intézetek, laboratóriumok által kibocsátott dokumentációk, szakértői publikációk alapján készültek és az eredeti certifikációk cégünknél megtekinthetőek.

Paulownia Planet Cotevisa 2 kínai császárfa csemete
Paulownia Planet Cotevisa 2 kínai császárfa csemete
PIACI TRENDEK & POZITÍV ELŐJELEK

 

 

A faalapanyagok piaci értéke 1957 óta közel megtízszereződött és az emelkedés trendje az elmúlt években drasztikusan megnőtt. Ezt egyrészt  a folyamatosan növekvő piaci igény, másrészről a termelési területek csökkenése magyarázza.

Az európai faipar túlnyomó részt dél-amerikai, közép-afrikai és dél-ázsiai exportra támaszkodik. Sajnos ezen export-szállítmányok tetemes része illegális fakitermelésekből származik. Az EU-ban igény van az európai fatermelésre, hogy fajlagosan csökkenthesse a költségeit, a szállításból származó környezetterhelést és növelhesse az EU-n belüli erdőterületek CO2 megkötő képességét.

Az őshonos fák sok esetben csak részben alkalmasak erre a hosszú növekedési idejük és a speciálisabb talajigényük miatt.

 

Mindezek együttesen ideális állapotot teremtenek a COTEVISA2 gazdaságos magyarországi termelése számára. 

Paulownia Planet Cotevisa 2 kínai császárfa csemete

TERMELJEN KOMOLY PROFITOT, TERMELJEN COTEVISA2-T!

 

Fűrészáru előállítását célzó telepítés esetén az egy hektárra telepíthető facsemeték száma: 600 db. Négy, ill. öt éves ültetvény esetén, az egy fából kihozható fűrészáru mennyisége 0,3 m3 . Ezen felül 0,3 m3 nyesedék keletkezik.

Példa:
Telepítendő terület nagysága: 1 hektár
Facsemeték száma: 600 darab

Várható faanyag mennyiség:
Fűrészáru: 180 m3
Nyesedék: 180 m3

Egy m3 fűrészáru piaci értéke: 90. 000Ft

Ezen fűrészáru (csak a fűrészáru) értékesítése esetén: 16. 200.000 Ft bevétel keletkezik.
Előre kalkulált telepítési, és kinevelési költség:  2.500.000 Ft.
Várható egyéb ráfordítás a fűrészáru elkészítéséig : 1 000 000 Ft.
Költségek (befektetés) összesen:  3.500.000 Ft 
Tervezett bevétel 16.200.000 Ft, tervezett befektetés 3.500.000 Ft.

Tehát 12.700.000 Ft/ha haszon keletkezik 5 év alatt*

* Példa számításunk nem minősül hivatalos ajánlattételnek. A lehetséges költségek és a bevételek nagysága függ az adott talaj típusától, az ültetvény földrajzi elhelyezkedésétől és a művelési tervtől való eltéréstől is . Az Ön számára releváns ajánlat elkészítéséhez vegye fel munkatársainkkal a kapcsolatot!

FELKELTETTÜK AZ ÉRDEKLŐDÉSÉT? KÉRJEN SZEMÉLYES TÁJÉKOZTATÓT!

 

Elképzelhetőnek tartja, hogy Ön is profitot termeljen ezzel a módszerrel?! Kérjen személyre szabott tájékoztatót és lásson bele ültetvényeink működésébe!

 

WEBSHOP
LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK!

Paulownia Planet

A zöld üzlet

 

Cégünk az egyetlen szerződött Paulownia Cotevisa2 (kínai császárfa) hibrid forgalmazó Magyarországon. Az országban elsőkként kezdtük a császárfa ültetvények nagyüzemi telepítését.

Ha hiteles információkra kíváncsi vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlapon és munkatársaink egyeztetnek Önnel!

Cégvezetők:

Franczia Balázs

+36 70 776 3800

Pallang Zsuzsanna

+36 70 378 0437

Paulownia Planet cégcsoport

Paulownia Planet Cotevisa 2 kínai császárfa csemete
Központi kapcsolatfelvétel
bottom of page