top of page
Keresés
  • Paulownia Planet

Ekkorát nő 1 év alatt a speciális kínai császárfa hibrid - a Cotevisa 2


A Cotevisa 2 speciális kínai császárfa hibrid művelési tervében fontos szerep jut az ültetést követő első tavasznak. Ugyanis ekkor történik a technikai visszavágásnak hívott művelet.

Az elmúlt évben ültetett, szépen növekedésnek indult császárfa csemetéket az ültetést követő első tavasszal 3-5 centiméter magasságban visszavágjuk (akkor is ha addigra 3-4 méteres magasságra nőtt). Ennek az eljárásnak az a célja, hogy az ipari célú csemete gyökérzónája még intenzívebben megerősödhessen.

A visszavágást követően a facsemeték akár több száron is gyors újraindulnak. A hajtásválogatáskor, a legerősebb hajtást meghagyva elindul a befektetés megtérülése szempontjából legmeghatározóbb növekedés. Ebben időszakban alakul ki az a 6-7 méteres csomómentes törzs, ami a későbbiekben az 1. osztályú vagy osztályon felüli fűrészárut adja.

Így néz ki az általunk kínált Cotevisa 2 császárfa csemete 1,5 hónappal az idei visszavágása után. Alul pedig 1 évvel a visszavágás után!

Cotevisa 2 speciális kínai császárfa csemete

Cotevisa 2 speciális kínai császárfa csemete

Cotevisa 2 speciális kínai császárfa csemete

Cotevisa 2 speciális kínai császárfa csemete

És így néz ki az általunk kínált Cotevisa 2 császárfa csemete 1 évvel a visszavágása után (viszonyításképp középen egy nem törpenövésű ember).

Így talán már könnyebben elképzelhető az, hogy miként termelhet 5 év alatt hektáronként közel 12.000.000 Ft nyereséget Cotevisa 2 ültetvénnyel.

Ha ezek után Ön sem hagyná szívesen parlagon területét vásároljon származási igazolással és éledési garanciával rendelkező Cotevisa 2 kínai császárfa csemetét a kizárólagos importőrtől!

1 414 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page