top of page
Keresés
  • Paulownia Planet

A 3 + 1 legfontosabb feladat, ha császárfa ültetésben gondolkodik - 1.rész


A császárfában egyre nagyobb lehetőség van. Globálisan növekszik az igény a minőségi faanyagra. Az emelkedő átvételi árak és a rendkívül gyors fanövekedés miatt igen rövid megtérüléssel lehet számolni. Foglalkozni kell ezekkel az ültetvényekkel is, de a precíz kinevelési útmutató alapján egyszerűen gondozható és nem igényel munkagépi beruházást. HA MINDEZ IGAZ, akkor miért nincs még tele az ország jól működő császárfa ültetvényekkel?! A válasz egyszerűbb mint gondolná.

A legtöbb "császárfa forgalmazó" síri csendben hallgat arról a 3 + 1 sorsdöntő kérdésről, ami alapjaiban határozza meg azt, hogy a császárfa ültetésből csak fejfájása, vagy nagyon komoly üzlete lesz. A Paulownia Planet összegyűjtötte és meg is válaszolta ezeket a kérdéseket pontról-pontra és 3+1 rövid cikkben közkinccsé is teszi, íme:

Paulownia Planet ipari császárfa 3 plusz 1 legfontosabb kérdés

3 + 1 SORSDÖNTŐ KÉRDÉS, AMI MEGHATÁROZZA, HOGY ÖN BUKIK VAGY NYER A CSÁSZÁRFA ÜZLETEN

1. Mi a célja pontosan az Ön tervezett  császárfa ültetvényének?

2. Melyik az a fajta, amivel a leghatékonyabban érhető el a kiválasztott cél?

3. Mi a pontos, valóban hatékony kinevelési módja az adott fajtának? Vannak-e megtekinthető ültetvények?

4. Milyen szakmai háttérre támaszkodhat az ültetvény létrehozása után? Van-e visszavásárlási opció a faanyagra?

Ha Ön megválaszolja, vagy megválaszoltatja császárfa forgalmazójával az alábbi kérdéseket, akkor szinte garantált, hogy nem fogja csalódás érni! Terveinek, elképzeléseinek megfelelően alakulhat császárfa ültetvényének és beruházásának a sorsa.

Ahogy a felvezetőben is ígértük, pontról-pontra mi meg is válaszoljuk ezeket, illetve segítünk Önnek megfelelő választ kapnia ezekre a sorsdöntő kérdésekre.

1. Mi a célja pontosan az Ön tervezett  császárfa ültetvényének?

  1. nincs vele különösebb célom

  2. tűzifát szeretnék termelni magamnak

  3. ipari alapanyagként kívánom jó áron értékesíteni

  4. ipari alapanyagként és tűzifaként is hasznot akarok belőle szerezni

Nos a legtöbb császárfában gondolkodó ember már az első lépésnél elvérzik.  Nem is azért, mert nem tudná megválaszolni ezt az egyszerű kérdést, hanem azért mert FEL SEM TESZI MAGÁNAK! Ugye ismerős az a mondás, hogy a cél határozza meg az eszközt?! Ez a császárfa témában is alap igazság. Miért gondoljuk azt, hogy bármely fajtája a császárfának alkalmas bármelyik célra? - sok érdeklődőnknek itt kerekedett el először a szeme. Nem is tudták, hogy a császárfa nem egy fajta, hanem egy egész növénytani család (paulownia család, több mint egy tucat alfajjal és jó pár különböző tulajdonságokkal bíró hibriddel). Azt, hogy melyik fajta mire ALKALMAS és mire NEM előző cikkünkben már leírtuk és több szaklap is leközölte ezeket az írásainkat.

Ha nem tudja, hogy milyen céllal áll neki a császárfa ültetvénynek, akkor igen nagy a bukás kockázata. Már az első lépésben Fortuna kegyeire bízhatja az egész befektetését.

Mi az 1. teendő? - Határozza meg pontosan milyen célt szolgálna az Ön császárfa ültetvénye!

A 3 + 1 legfontosabb feladat, ha császárfa ültetésben gondolkodik - cikk sorozatunk 2. részével 2019.01.25-én jelent Cotevisa - Magazinunkban. A cikket ide kattintva elolvashatja >>

Ha Ön nem akar várni az információkra vagy fontos kérdése van császárfa ültetvény témakörben, az alábbi linken vegye fel velünk a kapcsolatot

450 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page