Keresés
  • Paulownia Planet

Cotevisa2 már hazai kitermelésben


Újabb hazai Cotevisa2 ültetvények érték el a 4. életévüket. Ezeken az ültetvényeken nem ritka, hogy a jövő évi letermelés előtt a gazda pár rönköt próbavágással kitermel. Ennek a célja, hogy a leendő felvásárlók felé mintaanyagot tudjon/tudjunk felmutatni. Ezen kívül szinte minden ilyen próbavágásnál a kitermelt Cotevisa2 ipari császárfa faanyagból előrendelnek a környező faipari felsőoktatási intézmények, akikkel évek óta együtt dolgozunk (Soproni Erdészeti Egyetem, Zólyomi Egyetem (SK)).

Mind a piaci szereplők (leendő felvásárlók, fafeldogozók, gyártók), mind az egyetemek a saját céljai szempontjából fontos méréseket, vizsgálatokat végzik el ezeken a mintákon.

A piaci szereplők számára a faanyag minősége, feldolgozási paraméterei (mennyire szeretik a gépek, szerszámok), száradási, repedési paraméterei és a felhasználhatósági területei a fontosak, mivel ezek által határozzák meg a VALÓS PIACI ÉRTÉKET.

Addig a tudományos partnereink pedig a fizikai, kémiai tulajdonságait mérik és dokumentálják. Tartószilárdság, szakítószilárdság, kopásállóság, tűzbiztonság, hőizolációs paraméterek. Mindemellett pedig a az ipari termelés technológiáját és azok eredményeit vizsgálják. Minta ültetvényeket kezelnek velünk közösen speciális, akár rekultivációs területen való ültetvény működést/növekedést.

Ha szeretné, hogy a közeljövőben már ne csak olvasgatni tudjon a hazai eredményes ipari császárfa ültetvényekről, hanem az Ön életét is gazdagítsa, mind gazdaságilag, mind élményekben, akkor vásároljon tőlünk ipari császárfa csemetét és segítünk a kialakítás és az ültetvénygondozás tudnivalóinak elsajátításában is, igény szerint a későbbi faanyag értékesítésben is.

Kapcsolatfelvétel - Árajánlat kérés itt >>

Az alábbi képeken a 2019. márciusában történt magyarországi újabb próbavágás pár képét osztjuk meg Önökkel. Az érintett ültetvény, így a kitermelt fák is 4 évesek.

Ha tetszik, amit lát és Ön is szívesen hozna létre Cotevisa2 ipari császárfa ültetvényt,

vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi linken >>

#császárfa #iparicsászárfa #cotevis2 #paulownia

#iparicsászárfa

683 megtekintés0 hozzászólás

Facebook - Paulownia Planet

Youtube - Paulownia Planet

  • Facebook Clean
  • White YouTube Icon