top of page
Keresés
  • Szerző képeFranczia Balázs

Faanyagok ára erős emelkedésben van világszerte

Az elmúlt években is folyamatosan emelkedett a faanyagok árfolyama, de 2021-ben szinte robbant a piac. Nemcsak, hogy közel 100%-os áremelkedés volt, de jelentős hiány is kialakult a faiparban. A hazai szakemberek szerint a piaci környezet olyanná vált, mint a "legendás" 90-es években, amikor egymásra ráígérve, készpénzért, már a határon gazdát cseréltek a szállítmányok, el sem érve a kereskedelmi lerakatokat.


faipari árak alakulása 2021

Várható-e, hogy minden visszaáll a régi kerékvágásba?

- Az árak, a jelenlegi kitörésből lehet, hogy valamelyest konszolidátabbak lesznek, de hogy visszaállnának a 2020-as szintre, azt már szinte senki nem hiszi.


Miként reagálhatunk erre a helyzetre?

Ha van hasznosítható földterület, akkor MOST igazán érdemes ipari császárfa ültetvényt létre hozni, amíg a minőségi csemete és a szükséges öntözőrendszer területeire nem gyűrűzik be ez az árrobbanás. Márpedig, amire megnövekedett igény van, annak az ára sosem maradt az aktuális szinten.


A Cotevisa 2 ipari császárfa ültetvények létrehozása, kinevelése és a termelt, minőségi faanyag értékesítése céljából vegye fel velünk a kapcsolatot itt >>


Cégünk az egyetlen szerződött Paulownia Cotevisa2 (ipari császárfa) hibrid forgalmazó Magyarországon. Az országban elsőként kezdtük a császárfa ültetvények nagyüzemi telepítését és mentorálását.


Ha hiteles információkra kíváncsi vegye fel velünk a kapcsolatot és munkatársaink egyeztetnek Önnel!


Cégvezetők:

Franczia Balázs

+36 70 776 3800


Pallang Zsuzsanna

+36 70 378 0437


Paulownia Planet cégcsoport


352 megtekintés1 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page